Siirry Helresp:n sivuille
Siirry Hrup:n sivuille
Vapaaehtoisen maanpuolustuksen tehtävänä on tukea valtakunnan turvallisuutta edistävää toimintaa.
Vapaaehtoinen maanpuolustus on aatteellista työtä. Jäsenyys on väylä osoittaa ja toteuttaa aatetta.
Reserviläisjärjestöt tarjoavat monipuolista reserviläistaitoja kehittävää koulutusta.

Sotilasliikunta

Yleistä
 
Helsingin Reserviupseeripiirin ja Helsingin Seudun Reserviläispiirin yhteinen sotilasliikuntatoimikunta järjestää reserviläisten kuntoa ja kenttäkelpoisuutta ylläpitäviä ja kehittäviä tapahtumia pääkaupunkiseudulla. Piirin ja sen kerhojen joukkueet osallistuvat aktiivisesti myös kansainvälisiin sotilastaitokilpailuihin.
 
 
Tapahtumat
 
Piirien omat sotilasliikuntatapahtumat löytyvät kalenterista tämän sivun ylälaidasta. Viikottaisia tapahtumia ovat maanantaimarssit, sählyvuorot ja nitrojumpat.
 
Maanantaimarssit marssitaan maanantaisin Pirkkolassa. Noin 7-8 km lenkki. Ei erillistä ilmoittautumista, ilmestyt vain paikalle. Paikka: Pirkkolan urheilupuiston alaparkkipaikka Pirkkolantien varressa. Lähtökynnys ylitetään klo 17.30. Haasta yksi tai useampi kaverisi liikkumaan! Lisätiedot Juha Matikainen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
 
Pohjois-Haagan Yhteiskoululla pelataan sählyä joka sunnuntai kello 19.00–20.00. Uudet ja vanhat pelaajat ovat tervetulleita! Pelaajien ikähaarukka on ollut n.25–50v välillä. Ilmoittautuminen tapahtuu www.nimenhuuto.com -sivuston kautta. Uudet pelaajat: Kirjoita joukkueen nimeksi  ”Stadin ressujen salibandy” ja salasanaksi ”Ressusalibandy”. Näin pääset kirjautumaan sivustolle ja ilmoittautumaan tapahtumaan. Peleihin mukaan tarvitset oman mailan ja urheilutossut. Lisätietoja tarvittaessa:Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 
Nitrojumpat pidetään perjantaisin klo 18-19:30 Töölöntorinkatu 2:ssa. Paikalla on pukuhuone ja suihku. Lisätiedot Seppo Kulonen, 0400 387 547.
 
Jukolan viesti. Helsingin piirit kokoavat vuosittain omia joukkueitaan Jukolan Viestiin.
 
Tapahtumaoppaat. Sotilasliikuntatoimikunta on luonut valmiin ohjepaketin sotilasliikuntatapahtuman järjestäjille - pakettia voi käyttää myös muiden reserviläistapahtumien järjestämiseen.
 
 
 
 
Yhteystiedot:

sihteeri Ossi Ikonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 045 862 4648